Blijf op de hoogte van onze evenementen:
~ wisseltap ~
Passchendale
De Passchendaele verrast door de rijke smaak die je eerder van een sterker bier zou verwachten. De Passchendaele valt meteen op door de volle, romige smaak, evoluerend naar licht tintelend tegen het gehemelte en eindigend met het mild droogtrekken van de tong. Deze lichte doordrinker opent de weg naar het complexe smakenpalet van een hogegistingsbier. 5.2% ABV | 6°C

Jopen Extra Stout
De Extra Stout is een bierstijl die tot begin 1900 in Haarlem ondermeer werd gebrouwen door brouwerijen Het Scheepje en Lans en het Hert. De bierstijl is een iets zwaardere vorm van de Ierse Stout die meestal rond de 4,5% alcohol bevat. De Extra Stout bevat 5,5% alcohol en heeft de voor een Stout kenmerkende gebrande bitterheid van 45 EBU. In Nederland werd de Extra Stout tot de laatste eeuwwisseling gebrouwen in de vorm van Van Vollenhoven Stout, dat toen door Heineken werd gesaneerd. Jopen Extra Stout heeft een gebrande bittere smaak die doet denken aan espressokoffie en pure chocolade. Jopen Extra Stout combineert erg goed met oesters.

Kronenbourg 1664
Kronenbourg 1664 is een pils met een nobele geschiedenis, gekenmerkt door zijn fijne smaak. Zijn gouden tinten en fijne bitterheid komen uit het selecteren van de beste hop (de Strisselspalt), en de unieke know-how van een van de Franse meester brouwers, voor meer dan 300 jaar. Strisselspalt wordt ook genoemd de kaviaar van hop door de deskundige meester brouwers rond de wereld voor zijn lage bitterheid en aromatische kwaliteiten. De specifieke bodem-en cultuur-techniek eisen maakt het zeldzaam en vrij uniek voor de regio Elzas en Kronenbourg recepten.

Texels Skuumkoppe
Texels Skuumkoppe is het eerste ambachtelijk gebrouwen donker tarwebier van hoge gisting in Nederland. De brouwmeester gebruikt alleen natuurlijke grondstoffen, zoals gerstemout en tarwemout van Texel, hop, geroosterde gerstemout en door de duinen gezuiverd water. Er worden geen kruiden toegevoegd. Texels Skuumkoppe is een ongefilterd bier met 6% vol.alc. dat nagist op de fles. Dit kleine beetje gist onderin de fles maakt het bier extra romig van smaak. Texels Skuumkoppe dankt zijn naam aan het witte 'skuum' op de donkere zee dat de strandjutters zagen als zij het strand afstruinden op zoek naar afgevallen scheepsladingen. Het is een echte dorstlesser en is het lekkerst op een temperatuur van 6º C. Dit speciale bier van het eiland Texel krijgt zijn volle, romige smaak de fles eerst rustig horizontaal door de handen te laten rollen en daarna te openen. Texels Skuumkoppe kan 's zomers én 's winters gedronken worden en komt het best tot zijn recht in ons robuuste Skuumkoppeglas.

Vedett Extra White
In juli 2008 wordt Vedett Extra White gelanceerd, een witbier in dezelfde groene flessen van 33 cl. Het bier heeft een alcoholgehalte van 4,7%. Het flessenlabel is gelijk in layout maar hanteert een blauw-wit-gele opdruk tegenover de klassieke wit-zwart-rood opdruk.

Palm
Palm is een amberkleurige Spéciale Belge met een alcoholpercentage van 5,4% en een densiteit van 12,4° Plato.

Heineken pils
Heineken Pilsener is een bier van lage gisting, ook wel ondergistend bier genoemd. De smaak wordt voor een groot deel bepaald door de Heineken A-gist en onderscheidt zich van andere typisch Nederlandse pilsen. Het is een volmout bier en dus gemaakt met uitsluitend gerstemout. Heineken gebruikt bij de bereiding hoppellets en hopextract in plaats van hopbellen, waardoor weinig hoparoma maar wel een licht bittere smaak wordt verkregen.

Hopus
Hopus is een goudblond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8,3%. Het aroma is fris met een vleugje limoen. Het bier wordt verkocht in beugelflessen van 33 cl. In cafés wordt het geschonken in een hoog glas met een afzonderlijk klein glaasje voor het restgist. Men kan dan kiezen of men dit bij het bier giet of niet.

Kompaan
Moedige verzet tegen de weeïgheid! Er moet smaak zijn! Er moet kracht zijn! De bloesem en het bitter, zij aan zij kolkend in de dampende brouwketel van zijn hart. Samengebracht in strijdgewoel, gelooid in de roes. Kompanen geklonken in een alliantie tegen de bloedeloze. Droog en blond. Goudeerlijke mouten. Standvastig gehopt.

Kasteel Tripel
Deze drievoudige is een sterke pils, duidelijk gemarkeerd door fruitige aroma's en hop bitterheid. De nieuwe recept bevat meer aromatische hop. Het Kasteel Triple toont subtiel fruitig aroma met impressies van mout, kruidnagel en enkele bloemige noten. In de mond, behoudt vooral de fruitige noten. Een evenwichtig bier nooit te bitter, met een grotere aanwezigheid van alcohol op de finish. Het Kasteel Triple is de basis voor Trignac, een biertje gerijpt cognac vaten. 11% ABV | 9 ° C