Blijf op de hoogte van onze evenementen:
~ wisseltap ~
Bavaria Bock
Maandag 6 oktober presenteert bierbrouwer Bavaria nieuw bokbier met een karakteristieke smaak: Bavaria Bok Bier. Bavaria wil met het nieuwe speciaalbier bokbier toegankelijker maken voor de consument. De nieuwe smaak van Bavaria Bok bier vervangt Bavaria Hooghe Bock, dat tot dit jaar in de schappen was te vinden Nieuwe receptuur Bavaria Bok Bier is 100% natuurlijk, heeft een typische karamelsmaak en bevat 6,5% alcohol, dat typerend is voor licht bokbier. Bavaria maakt gebruik van een nieuwe receptuur zonder dat de karakteristieke smaak van bokbier verloren gaat.

Corsendonk Gold
De naam “Corsendonk” verwijst naar de priorij van Corsendonk, een voormalig augustijner klooster te Oud-Turnhout. De priorij bestond van 1398 tot 1784. Reeds van in de 19e eeuw werd er door brouwerij Keersmaekers Patersbier gemaakt. In 1982 werd op vraag en met de steun van de Oud-Turnhoutse VVV gestart met de productie van Corsendonk-bier. Sindsdien kennen de bieren ook internationaal groot succes. Recent werden grote contracten met de Verenigde Staten en China afgesloten

Witkap Stimulo
(Alc. 6% vol.) is een verfrissend goudkleurig bier van hoge gisting, met hergisting op fles of op vat - een levend bier met smaakevolutie. Uitgeschonken volgens de regels van de kunst verkrijgt men een rijkelijk, witte en stabiele schuimkraag met een zeer romig van structuur en wandklevend. In de neus krijgt men het florale, bloemige van de hop van Erembodegem bij Aalst, en intense fruitige gistaroma’s specifiek voor de Witkap·Pater. Er worden geen andere kruiden gebruikt. Bij het degusteren krijgt men we een smaaksensatie gaande van fluweelzacht mondgevoel via verfrissend en uiteindelijk een lekkere hopbitters afdronk. Dit bier is zeer digestief en uniek in het Belgisch bierlandschap.

Cornet Oaked
De Cornet is een zwaar blond bier van 8,5%. Het bier is gebrouwen door brouwerij Palm in België. Er is tijdens het brouwproces gebruik gemaakt van pilsmout, Target en Saaz hop. Cornet is een met eik gelagerd blond bier. Het bier heeft een volle smaak dat perfect het evenwicht behoudt tussen de fruitigheid van de gist en de zachte vanille toets afkomstig van het hout. Het bier heeft hierdoor een volle, warme afdronk in combinatie met een zachte hopbitterheid.

Oktober 23
Oktober 23 Gebrouwen sinds: 2012 Alcoholpercentage: 6.7% Een bokbier gerijpt op VSOP cognacvaten Opmerkingen: 23 oktober is de geboortedag van brouwer Rowan Huigen van Brouwerij de Witte Leeuw

La Chouffe Bok 6666
La Chouffe Bok 6666 is een amberkleurig bier met wit romig schuim. La Chouffe Bokbier is een bier van hoge gisting, gebrouwen uit tarwe- en gerstemout bij de oude brouwerij Achouffe in de Belgische Ardennen. Een volwassen volle smaak met een vleugje koriander. Bruin, bruisend en fruitig bier ongepasteuriseerd, zonder toevoegingen, licht hoppig met smaakevolutie. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6,66%.

Palm Sauvin
Palm Sauvin is een amberkleurig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 4,6%. Dit bier was enkel in Nederland verkrijgbaar in vaten van 20 liter, maar wordt sinds de lente van 2012 ook in supermarkten verkocht. Het werd pas op 15 mei 2011 op de markt gebracht.

Heineken pils
Heineken Pilsener is een bier van lage gisting, ook wel ondergistend bier genoemd. De smaak wordt voor een groot deel bepaald door de Heineken A-gist en onderscheidt zich van andere typisch Nederlandse pilsen. Het is een volmout bier en dus gemaakt met uitsluitend gerstemout. Heineken gebruikt bij de bereiding hoppellets en hopextract in plaats van hopbellen, waardoor weinig hoparoma maar wel een licht bittere smaak wordt verkregen.

Weihenstephan Hefe
Weihenstephan Hefe Weizen wordt volledig via het Reinheitsgebot gebrouwen. Hefeweizen wil zeggen tarwebier met gist. Aan gist worden goede eigenschappen toegedacht v.w.b. de gezondheid. Het gist wordt er daarom bij dit biertype niet uitgefilterd. Weihenstephaner Hefe Weissbier is fris en fruitig en heeft een fijne bloemige smaak die het gehemelte prikkelt. Normaal wordt dit bier gedronken uit hoge vaasvormige glazen. De aanbevolen schenktemperatuur is 6 – 8 graden Celcius. Brouwerij Weihenstephaner brouwt in de oudste nog steeds bestaande brouwerij ter wereld.

Kompaan Bock
In 2014 zal KOMPAAN naast de vaste bieren elk seizoen een nieuw bier uitbrengen. KOMPAAN zal net als met de andere bieren zich niet conformeren aan vaste bierstijlen. KOMPAAN zoekt continue naar de smaak van het Seizoen, maandelijks worden innovatie brouwsels in onze proefbrouwerij gebrouwen om zo tot het beste recept te komen. De Seizoens bieren worden exclusief op fust afgevuld en zullen dus alleen in de bevriende kroegen van KOMPAAN of op festivals verkrijgbaar zijn! Bokbier 6,5 %