Blijf op de hoogte van onze evenementen:
~ wisseltap ~
Waterloo tripel 7
Waterloo Triple 7 Blond is een blonde tripel met een alcoholpercentage van 7,5%. Gebrouwen door Brasserie du Boque

Weihenstephaner
Kreutz des Sudens exclusief gemaakt voor Melbourne Good Beer Week 2014. Momenteel alleen beschikbaar in Hophaus, Melbourne, Australië en Lemmy's in Leiden. Deze top gisting overtuigt de bierliefhebbers met zijn moutige smaak, krachtig karakter en onderhouden natuurlijke troebeling. De discrete fruitigheid met aroma's van rijpe banaan, kruidnagel, lychee, mango en passievrucht. Het onderscheidende kenmerk van deze Weihenstephaner Special Editions is de late hopping met de Australische hop "Galaxy" en de fermentatie met twee hoge gisting, klassieke Beierse gisten en een wijn gist om dit fijne bier tot een einde te brengen. 6,5%

Witkap Stimulo
(Alc. 6% vol.) is een verfrissend goudkleurig bier van hoge gisting, met hergisting op fles of op vat - een levend bier met smaakevolutie. Uitgeschonken volgens de regels van de kunst verkrijgt men een rijkelijk, witte en stabiele schuimkraag met een zeer romig van structuur en wandklevend. In de neus krijgt men het florale, bloemige van de hop van Erembodegem bij Aalst, en intense fruitige gistaroma’s specifiek voor de Witkap·Pater. Er worden geen andere kruiden gebruikt. Bij het degusteren krijgt men we een smaaksensatie gaande van fluweelzacht mondgevoel via verfrissend en uiteindelijk een lekkere hopbitters afdronk. Dit bier is zeer digestief en uniek in het Belgisch bierlandschap.

Cornet Oaked
De Cornet is een zwaar blond bier van 8,5%. Het bier is gebrouwen door brouwerij Palm in België. Er is tijdens het brouwproces gebruik gemaakt van pilsmout, Target en Saaz hop. Cornet is een met eik gelagerd blond bier. Het bier heeft een volle smaak dat perfect het evenwicht behoudt tussen de fruitigheid van de gist en de zachte vanille toets afkomstig van het hout. Het bier heeft hierdoor een volle, warme afdronk in combinatie met een zachte hopbitterheid.

Palm Hopselect
Een combinatie van het typische ronde volle van een spéciale Belgie met daarbij een heerlijk fantastisch hoparoma. De mooie bitterheid maakt het plaatje compleet. PALM Hop Select, de jongste telg in het PALM-assortiment, is een bier voor echte levensgenieters! Dit complexe maar gebalanceerde degustatiebier van hoge gisting, met een alcoholgehalte van 6%, is verrijkt met eigen hop uit Steenhuffel. Die zorgt voor het specifieke hoparoma, een perfecte aanvulling voor de banaanachtige fruitigheid en subtiele karameltoets die het bier zijn unieke smaak geven. De hergisting op fles verzekert een fijne pareling en uitstekende bewaring.

Brand Up
De Saazerhop zorgt voor de juiste bitterheid. Daarom heeft Brand Up een bijzonder ingetogen bloemig en fruitig aroma. Van Brand Up kun je optimaal genieten in ons Upglas, dit is een hoog slank glas dat is afgeleid van het champagneglas. De conische vorm zorgt ervoor dat de schuimkraag goed behouden blijft, terwijl de smalle opening ervoor zorgt dat je zodra je het glas kantelt de hoparoma’s ruikt. Brand UP drink je het lekkerst uit het karakteristieke hoge UP glas.

Heineken pils
Heineken Pilsener is een bier van lage gisting, ook wel ondergistend bier genoemd. De smaak wordt voor een groot deel bepaald door de Heineken A-gist en onderscheidt zich van andere typisch Nederlandse pilsen. Het is een volmout bier en dus gemaakt met uitsluitend gerstemout. Heineken gebruikt bij de bereiding hoppellets en hopextract in plaats van hopbellen, waardoor weinig hoparoma maar wel een licht bittere smaak wordt verkregen.

Kasteel Rouge
Kasteel Rouge (8%), geïntroduceerd in 2007,een mengsel van het bruin bier met kersenlikeur

Floreffe Dubbel
Dit "lichte", bruine abdijbier valt op door zijn donkere body met rode tinten en de rijke aroma’s van koffie, chocolade en zoethout. Een subtiele toets van anijs en witte vruchten maakt het geheel compleet. De brede aanzet is een tikkeltje zuur, waardoor de gebrande toetsen van de speciale moutsoorten optimaal tot uiting komen. De moutsmaak is nadrukkelijk aanwezig in de mond. De zurige, erg lange afdronk wordt gekenmerkt door een enigszins wrange en lichtjes bittere smaak. Wanneer dit bier koud wordt geserveerd, overheersen de kruidenaroma’s. Bij keldertemperatuur ruimen deze echter plaats voor de gebrande en koekjesachtige toetsen. Te ontdekken en herontdekken. 6,5 %

Smaragd
In 2012 heeft Brouwerij de Witte Leeuw, bekend van onder andere Amarillo Sun, behoorlijke stappen gezet naar verdere groei voor de toekomst. Naast het bier van de maand bij alle cafés die zijn aangesloten bij de Alliantie van Bier Tapperijen, zijn er andere mijlpalen geweest zoals de opening van het proeflokaal en de export naar de VS. Het was voor Rowan Huigen weer tijd voor een volgende stap, een nieuw bier met de naam Smaragd. Aan het ontstaan van dit blonde voorjaarsbier is maar liefst anderhalf jaar voorafgegaan. Het is ondergistend en dat is niet het enige bijzondere.6,2%