Blijf op de hoogte van onze evenementen:
~ wisseltap ~
Withert Werfpopbier
Werfpop bestaat dit jaar 35 jaar, dus tijd voor jubileumbier! Vanaf 24 juni 21:00 uur te proeven in het Stadsbrouwhuis Leiden, en vanaf 25 juni in de 15 Leidse kroegen die meedoen oa: *Stadsbrouwhuis *Lemmy's Biercafe

Kronenbourg 1664
Kronenbourg 1664 is een pils met een nobele geschiedenis, gekenmerkt door zijn fijne smaak. Zijn gouden tinten en fijne bitterheid komen uit het selecteren van de beste hop (de Strisselspalt), en de unieke know-how van een van de Franse meester brouwers, voor meer dan 300 jaar. Strisselspalt wordt ook genoemd de kaviaar van hop door de deskundige meester brouwers rond de wereld voor zijn lage bitterheid en aromatische kwaliteiten. De specifieke bodem-en cultuur-techniek eisen maakt het zeldzaam en vrij uniek voor de regio Elzas en Kronenbourg recepten.

Paulaner Hefe Weiss
5,5 vol.% alc, weiss-bier met een fruitig aroma, volle smaak, karakter en licht moutige afdronk.

Rodenbach
Rodenbach wordt reeds gebrouwen sinds 1821. Het brouwen van de Rodenbach-bieren verloopt op een unieke manier in 2 gistingsfasen. In een eerste fase komen hoge gisten samen met melkzuurflora (gemengde gisting). Daarna rijpt het bier verder in eikenhouten vaten volgens een zeer oud procedé. Sommige vaten zijn zelfs ouder dan 150 jaar.

Palm
Palm is een amberkleurige Spéciale Belge met een alcoholpercentage van 5,4% en een densiteit van 12,4° Plato.

Heineken pils
Heineken Pilsener is een bier van lage gisting, ook wel ondergistend bier genoemd. De smaak wordt voor een groot deel bepaald door de Heineken A-gist en onderscheidt zich van andere typisch Nederlandse pilsen. Het is een volmout bier en dus gemaakt met uitsluitend gerstemout. Heineken gebruikt bij de bereiding hoppellets en hopextract in plaats van hopbellen, waardoor weinig hoparoma maar wel een licht bittere smaak wordt verkregen.

Cornet
Cornet is een zwaar blond Belgisch bier met een zeer subtiele, eigenzinnige en geraffineerde houtsmaak en een ‘velouté’ mondgevoel dat een op eik gerijpte wijn evenaart. Het volmondige bier met eiktoets houdt de balans tussen de fruitigheid van de gist en de vanillezoetheid van het hout. De afdronk is verwarmend, lang met een zachte bitterheid.

Maximus ten hops
Verkocht bij brouwerij Maximus als 10 hop wit. Brewer noemt het een Amerikaanse tarwe, witte IPA-ish . 5,5% alc

Kasteel HOPPY
Kasteelbier Hoppy is een nieuw hoppig en kruidig bier van Kasteel. Volle hop smaak en zeer frisse toon maken dit bier speciaal. Licht van kleur en een alcohol percentage van 6.5% geeft een duidelijke andere afslag van de Honsebrouck brouwerij. Het ruime meerendeel van hun bieren is sterk en zwaar, een buitenbeentje is dit dus zeker.

Wieze blond tripel
Wieze Tripel is een Belgisch blond bier van hoge gisting. Oorspronkelijk uit Wieze, in de Denderstreek, wordt het nu gebrouwen door brouwerij Roman voor Wieze Beer Belgium uit Gijzegem.8,5%